Социјалистичка партија на предстојеће изборе излази са самосталном кандидатском листом за одборнике

Социјалистичка партија на предстојеће изборе излази са самосталном кандидатском листом за одборнике

Главни одбор Социјалистичке партије потврдио је данас да на предстојеће изборе излази са самосталном кандидатском листом за одборнике и у коалицији за начелнике у свим општинама Републике Српске и одређеном броју општина у ФБиХ, рекао је предсједник Петар Ђокић.

„Потврдили смо да имамо коалицију за начелнике општина у свим општинама Српске и у појединим општинама ФБиХ. Верификовали смо коалициони договор који смо постигли са партнерима СНСД-ом и ДНС-ом и да ћемо на бази тог споразума у наредним данима наставити активности усаглашавања преосталих питања која треба да обједине нашу енергију да бисмо имали што квалитетније кандидате и остварили увјерљиву побједу“, рекао је Ђокић.

Он је новинарима у Бањалуци, након сједнице Главног одбора истакао да је данас формиран и главни изборни штабове странке, као и да су почели активности припреме за предстојеће изборе.

Ђокић је оцијенио да је капацитет СП-а данас знатно већи него раније, као и да је партија много јача и бројнија, са квалитетнијим кадром.

„Припремили смо програм развоја за све општине, те ће наше партијске листе наступати у својим општинама са јасним програмом развоја тих локалних заједница“, нагласио је Ђокић.

Према његовим ријечима, 23 године рада ове партије обиљежила су настојања да, као партија која је настала на идеји слободе у периоду рата, што прије дође до мира, да би се након тога дошло до убрзане фазе његовог провођења и заживљавања стабилности која је и успостављена захваљујући преданом раду СП-а кроз различите институције у којима су дјеловали у претходним годинама.

„Након тога смо били апсолутно посвећени економском расту и развоју Републике Српске и стабилизацији живота у њој“, поручио је Ђокић.

Он је истакао да СП жели да се Република Српска и БиХ и даље развијају на принципима социјалне правде, једнакости, хуманости и одговорности.

„Желимо друштво засновано на солидарности, да стварамо материјална добра која ће користити свим грађанима. Желимо да у нареденим годинама СП препознају као фактор стабилности, раста и развоја наше државе“, додао је Ђокић.

Он је рекао да је поносан на историју ове партије и на све што је дала у периоду од стварања до данас.

You may also like

ПОБЈЕДНИЧКА КОНВЕНЦИЈА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ – “ДОБОЈ 2018”

Побједничка конвенција СП у Добоју, одржана 9. септембра,