ПОБЈЕДНИЧКА КОНВЕНЦИЈА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ – “ДОБОЈ 2018”

ПОБЈЕДНИЧКА КОНВЕНЦИЈА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ – “ДОБОЈ 2018”

33

Побједничка конвенција СП у Добоју, одржана 9. септембра, пред више од пет хиљада симпатизера и чланова Социјалистичке партије и пријатеља из свих дијелова Републике Српске и Србије на Стадиону спортских игара, одјекивала је ријечима једнакости, солидарности и слободе.

Да свако има право на избор, а да је сигурна и слободна Српска избор социјалиста, у којој су изазови шанса за напредак, основна је порука које су се могле чути са бине у обраћању носилаца листи за посланике у Народној скупштини Републике Српске: Петар Ђокић, носилац листе изборне јединице 6; Душко Милутиновић, носилац листе избоне јединице 1; Слободан Протић, носилац листе изборне јединице 2; Горан Селак, носилац листе изборне јединице 3; Ристо Марић, носилац листе изборне јединице 4; Срђан Тодоровић, носилац листе изборне јединице 5; Владимир Мијатовић, носилац листе изборне јединице 7; Слободан Пајић, носилац листе изборне јединице 8; Максим Соко, носилац листе изборне јединице 9.

Снажна заједница гдје су право на рад и живот загарантовани, и гдје је вјера у солидарност кључ за поштену и правичну Српску са младима који граде будућност, поручили су кандидати. Да гласачи нису бројеви, нити проценти, већ комшије, пријатељи и породица, они за које се треба храбро и праведно борити са поштеним намерама да се бране незаштићени, јер социјалисти су права љевица чији су интерес права ветерана, породице, радника, јер таква Српска са будућношћу за напредак је снажна Српска – била је порука коју су послали Живко Марјанац, Симо Стакић и Јаков Галић, носиоци листа за представнике у Парламенту БиХ.

53

 

Присутнима се обратила и предсједница Актива жена СП, Милка Гламочић, која је објавила да је једна од кључних борби Актива жена, али и целокупне Социјалистичке партије, борба за пуну родноправност, зато што су социјалисти ти који вјерују у солидарност.

Слободан Милошевић, потпредсједник Извршног одбора Социјалистичке партије Србије, потврдио је јаку повезаност не само двије партије, већ повезаност једног народа – Ми социјалисти и са једне и са друге стране Дрине имамо чиме да се дичимо, наш живи споменик је Дејтонски споразум, ми смо творци Републике Срспке, и желимо да помогнемо нашим друговима социјалистима да истрају у очувању Републике Српске, да обезбеде што бољи живот за грађане и Републике Српске и БиХ- поручио је Милошевић.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је вечерас да су социјалисти били максимално посвећени борби за општи развој Републике Српске, за напредак сваког њеног дијела и добробит сваког слоја друштва, те да на предстојећим изборима очекује подршку грађана. “Ми социјалисти улазимо у ову изборну кампању са много оптимизма, који гајимо због тога што смо осјетили да је народ Републике Српске у претходне четири године имао прилику да гледа ко шта ради, како се ко понаша и како ко остварује своју политику”, рекао је Ђокић новинарима прије почетка централне изборне конвенције СП-а у Добоју.

64

Лидер СП-а истакао је да социјалисти своју политику спроводе досљедно и да желе наставити економски раст и развој Српске, а то значи, рекао је, да је потребна економска и политичка сигурност, лична сигурност и пун капацитет свих слобода у којима ће уживати грађани Српске. “Раст економски је видљив, пензије расту, плате су у порасту, смањена је незапосленост у Републици, али има још много посла и зато желимо да у наредном периоду пред себе поставимо нове циљеве и већ их сада имамо”, поручио је Ђокић.

Он је нагласио да ће социјалисти као партија која долази из народа, кроз наредни четворогодишњи мандат, а захваљујући подршци коју очекује од грађана, бити у прилици да спроводи нове реформе, да гради боље односе у друштву и да развија Српску. “Нећемо реториком свађалаштва и ружних ријечи покушавати да градимо своје мјесто у душама људи, желимо представити наше људе као сигурност да тај наш програм можемо остварити, да добијемо повјерење, јер без повјерења код грађана сигурно нећемо моћи остварити циљеве”, рекао је Ђокић, који је носилац листе СП-а за Народну скупштину Српске из Изборне јединице шест.

50

Носилац изборне листе 6 за посланике у Народној скупштини Републике Српске, и предсједник Социјалистичке Партије, Петар Ђокић, истакао је да су социјалисти ту да се боре за Републику Српску – Овдје вреди живјети, ми се боримо јер ми социјалисти се морамо борити за начела која обећавају будућност Републике Српске. Боримо се да у Републици Српској живе сви народи свих вјера, да Српска буде сигурно мјесто где се може инвестирати. Ми смо тамо гдје је неправда, јер то је наш задатак, да неправду исправљамо. Ми стојимо уз младе, и позивамо их да се боре за своја права, борите се и ми ћемо вас подржати, да заједно градимо љепшу и бољу будућност. Он је такође истакао да социјалисти неће збрајати политичке непријатеље, већ ће тражити оне који желе да се боре за сигурну и слободну Републику Српску. Сигурна и слободна! Да Српска живи и ради!

You may also like

У ХЕРЦЕГОВИНИ ОДРЖАНА ПРЕДАВАЊА О ПРЕВЕНТИВИ КАРЦИНОМА ДОЈКЕ

Начелник клинике за онкологију Универзитетско клиничког центра /УКЦ/