Савановић: битка за пробој Коридора једна од најсвјетлијих и најважнијих у одбрамбено-отаџбинском рату

Савановић: битка за пробој Коридора једна од најсвјетлијих и најважнијих у одбрамбено-отаџбинском рату

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић оцијенио је да је битка за пробој Коридора једна од најсвјетлијих и најважнијих у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату. „Ми смо овдје дошли да одамо дужно поштовање и почаст свима који су дали живот за стварање Републике Српске, који су остали без дијелова тијела, борцима и народу“, рекао је Савановић.

Он је рекао да Влада и институције чине све што је могуће да помажу породицама погинулих, инвалидима и борцима протеклог одбрамбено-отаџбинског рата. „Знам да то није довољно, али сам сигуран да чинимо више него што је реално могуће.“ Он је напоменуо да су све власти Српске, а посебно власт од 2006. године изградила 3.300 станова за породице погинулих и додијелила 4.678 неповратних помоћи, чиме је збринуто око 8.000 породица борачких категорија.

Савановић је рекао да ће Влада новом уредбом обухватити стамбено збрињавање припадника борачких категорија који се због оправданих разлога нису јавили на конкурс 2008. и 2016. године.

Он је навео да Влада  посебну пажњу поклања акционим плановима запошљавања чланова породица погинулих, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца, али и да то чини у договору са реалним сектором.

You may also like

ПОБЈЕДНИЧКА КОНВЕНЦИЈА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ – “ДОБОЈ 2018”

Побједничка конвенција СП у Добоју, одржана 9. септембра,