Петар Ђокић против уцјена ММФ-а!

Петар Ђокић против уцјена ММФ-а!

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас у Сарајеву да је очигледно да је и ММФ, најављеним одгађањем кредитног аранжмана, ушао у спиралу експеримената са БиХ користећи методе које су овдје одавно легализоване, а то су уцјене и притисци.

“Ако неко на свој начин тумачи обавезе из Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) са ЕУ то је његов избор, а не наш. Политка притисака и уцјена требало би да буде прошлост, али ето није. Реформска агенда почива на идеји Велике Британије и Њемачке. Шта да сада радимо када је један од креатора те агенде пропао у ЕУ и нема га више”, пита Ђокић.

Према његовим ријечима, ММФ је свјетска, глобална организација, а не европска и не могу се постављати услови да се неко креће према нечему што је добровољно, јер је то уцјена.

“На тај начин кажњавају се народи у БиХ, и Срби и Бошњаци и Хрвати и свима њима је преко главе такве политике међународне заједнице и пропасти која таква политика доживљава у свијету. Свијет је све неправеднији и суровији, а нама се Европа и ЕУ покушавају представити као дивно лизало, мада ми видимо да то није тако, јер је то лизало посуто врло горком паприком”, каже Ђокић.

ИЗВОР: СРНА

You may also like

ПОБЈЕДНИЧКА КОНВЕНЦИЈА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ – “ДОБОЈ 2018”

Побједничка конвенција СП у Добоју, одржана 9. септембра,